2020. 06. 11., Csütörtök, 13:43

Akár elhunyt szerettünket is megidézhetjük az új magyar alkalmazás segítségével

A sci-fi filmekben látott utópiák lassan valósággá válnak. Egy új alkalmazás fejlesztésére gyűjtenek majd pénzt a Kickstarteren magyar programozók. A Hybri segítségével bárkit megalkothatunk a virtuális valóságban.

A világ első ilyen alkalmazása

Egy magyarok által alapított cég, a Floridában bejegyzett Realic dobná piacra a világ első olyan alkalmazását, amely segítségével virtuális személyt generálhatunk, vagy akár élő vagy korábban élt személy virtuális mását is létrehozhatjuk a virtuális és a kiterjesztett valóságban.

Megteremthetjük saját virtuális partnerünket

A Hybri nevű szolgáltatás ötletgazdája, Dönczi Richárd szerint egy olyan alkalmazáson dolgoznak, amely kellően nagy szabadságot ad a felhasználóknak ahhoz, hogy megteremtsék akár saját, virtuális partnerüket. Az app elindulása után a mesterséges intelligencia fogja kideríteni, hogy ki az, akit látni szeretne a felhasználó, majd megadja a lehetőséget, hogy úgy változtassunk rajta, mint azt például a facebookos avatarnál tesszük.

https://www.youtube.com/watch?v=_qyF9qtkQtU&feature=emb_title

 

Elég egy fotó, hogy létrehozza elhunyt szerettünket

A rendszer egyik legizgalmasabb funkciója a deepfake-technológián alapuló Recall lesz. Ennek segítségével akár az elhunyt szerettünket is megjeleníthetjük a virtuális térben. Ehhez elég lesz csupán egyetlen (de legalább 2048 pixel szélességű) fotót megadni, amit az app beszkennel, majd létrehozza belőle az illető digitális mását. Amit aztán az igényeinknek megfelelően finomhangolhatunk.

https://www.youtube.com/watch?v=dKQzVuF41t8&feature=emb_title

Egy telefon elég lesz a használatához

Az alkalmazás a tervek szerint androidos eszközökre, valamint iPhone-okra és iPadekre is elérhető lesz. A használatához minimum iPhone 6s, vagy Samsung Galaxy S7 fog kelleni.

A Hybri várhatóan nyáron kerül majd fel a Kickstarter tőkegyűjtő oldalra, az ottani előrendelésekből befolyó összeget a mesterséges intelligencia fejlesztésére és az animációk kidolgozására költik majd.

 

Kipróbálnátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: