2020. 06. 09., Kedd, 13:56

Petíciót indítottak, hogy lehessenek bulik augusztus előtt is

A Szabad a hang oldalán indítottak petíciót annak érdekében, hogy a kormány engedélyezze a zenés-táncos rendezvényeket, így a bulikat, koncerteket Magyarország területén. Az aláírások sorakoznak, olyannyira, hogy már a kétharmadát sikerült elérni a kitűzött célnak.

Ahogy írják is az oldalon, fontosnak tartják, hogy a sok enyhítés után a zeneiparban is megtörténjenek ezek a fajta feloldások, hiszen itthon számos zenész, DJ, technikus, háttérben dolgozó, pultos, illetve ruhatáros várja, hogy engedélyezzék az eseményeket. 

Kitérnek arra is, hogy a zeneiparban több dolgozó vesztette el a munkáját az elmúlt hónap történéseinek fényében, véleményük szerint ez a döntés pedig óriási lendületet adna a turizmusnak és a gazdaságnak is. 

A kormány határozata alapján ugyan az 500 főt meghaladó rendezvények augusztus 15-ig elmaradnak Magyarországon, ám ezt követően már most Somogy megyében két nagyobb nyári rendezvényről tudunk, amit a szervezők nem fújtak le, az egyik a Zamárdiban megrendezésre kerülő Strand Fesztivál, a másik pedig a  Boglári Szüreti Fesztivál. 

Ti várjátok már, hogy bulizzatok egyet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: