2020. 06. 08., Hétfő, 13:15

Ezek az üzletek küldték el a legtöbb embert a koronavírus alatt - Az elsők rendelkeznek kaposvári bolttal is

A gazdaság szinte minden ágazatára kihatással volt a járványhelyzet, így sok cég úgy döntött, hogy a leállás miatt, vagy mert visszaesett a cég bevétele leépítésekbe kezdenek. Ez nem történt másképp a ruházati szegmensben sem, és most az is kiderült, hogy a nagyobb boltok hány embernek adták ki az útját.

A G7.hu állított össze egy infografikát a NAV felé lejelentett munkavállalók száma alapján, hogy a 25 legnagyobb ruházati és cipőlánc dolgozói leépítése milyen mértékű volt az elmúlt időszakban. A listában sajnos jócskán kaptak helyet olyan boltok amik Kaposváron is rendelkeznek kirendeltséggel.

Az adatok alapján a legbrutálisabb leépítés Magyarország legnagyobb ruházati üzletei közül egyértelműen a Hádánál történt, akik több üzlettel is rendelkeznek Kaposváron, ők összesen az alkalmazottak kb. 66%-ának mondtak fel, ez számszerűsítve 366 ember

Őket a Szinga-Sport Kft. követi, akikhez a Playersroom, illetve Sportsfactory üzletek tartoznak, itt 188 embernek adták ki az útját. A harmadik helyen a Hennes&Mauritz Kft., azaz a H&M áll a maga 122 emberes leépítésével. A negyedik és ötödik helyet két cipőlánc nevéhez köthetjük, a CCC és a Deichman számszerűsítve 103 és 65 emberrel csökkentették a munkavállalóik számát. 

Az üzletláncok listáját, akik városkánkban is jelen vannak  bővíti még a Budmil 53-mal, az MDO Kft., akikhez az Orsay üzleteket köthetjük 41, a C&A és a Hervis pedig 21 embertől búcsúzott el.

A környezetetekben is van olyan ember, akit a koronavírus miatt küldtek el?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: