2020. 06. 08., hétfő, 15:20

Amikor jobb lett volna, ha nem szólunk - Két hete szárad egyetlen útjavítás a bejárat előtt

Még május közepén jelentették a Kátyúűzőn keresztül az Arany János utcai lakóépület előtti úthibákat, amit elég gyorsan korrigáltak is a szakemberek, más kérdés viszont, hogy azóta is csak fejfájást okoz a lakóknak a “friss” burkolat.

Még április végén hirdette meg újra a város a kátyúűző programját, melynek keretein belül egy oldalon keresztül jelenthetjük a város kátyúit, amit rövid időn belül ki is javítanak. Ezt a lehetőséget használták ki az Arany János utcai lakosok is, akik egy régóta zavaró, a garázsok és a bejárat előtt lévő hibát jelentettek be.

Van olyan kátyú amit évek óta kerülgetsz és már nagyon idegesít? Mutasd, 72 óra múlva már csinálják is

Van olyan kátyú amit évek óta kerülgetsz és már nagyon idegesít? Mutasd, 72 óra múlva már csinálják is

Korlátozások ide vagy oda, idén is meghirdeti a város a kátyúűző szolgáltatását, melynek segítségével rövid időn belül búcsút vehetünk a Kaposváron található, régóta idegesítő kátyúktól.

Annak rendje és módja szerint érkeztek is a bejelentés másnapján a szakik, akik felmérték majd bejelölték a hibát, néhány nap után pedig nekiláttak a munkálatoknak. El is készült a garázsok és a lakóház bejárata előtti terület, ám mégsem lehetett maradéktalan a lakók öröme.

Mert bizony a felvitt aszfaltréteg máig nem szilárdult meg, ami sok fejtörést okoz, hiszen az autók gumija felszedi, a kitámasztott bicikli megsüllyed, a cipők talpára ragadt anyag pedig egészen a lakásig kísért. Jelezték is a problémát, amit azzal magyarázott a kivitelező, hogy ez egy nagy szilárdságú, svéd aszfalt, melyet az útépítéseknél is használnak, és jót tesz neki a nagy átmenő forgalom. Felmerülhet a kérdés, hogy egy zárt kis parkolóban, miért is gondoltak nagy átmenő forgalmat, ami majd összetömöríti az anyagot?

 

Bejárat előtt tessék szökkenni, vagy a lakásig viszik az aszfaltot!

Megnéztük a saját szemünkkel is hétfőn, a felületen láb és keréknyomok, megsüllyedt részek jelölik az elmúlt időszak bátrait, akik rámerészkedtek a két hetes “friss” aszfaltra, amit kézzel is simán tudtunk még mindig formálni. A felület vizenyős, ráragad a gumikra, nem beszélve a cipőkről, ráadásul a már ráhordott  kavicsdarabok sem javítanak az összképen.

 

Hétfő reggel még simán kézzel módosítható volt az anyag

 

Lehet kell további két hét a száradáshoz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: