2020. 06. 05., péntek, 14:29

Nem jött be, hogy mellőzzék a tömegközlekedést az ingyen parkolásért cserébe

Április elején hozták be a törvényt, miszerint ingyenes lesz Magyarországon a közterületi parkolás, mindezt pedig legfőképpen azért, hogy ne kelljen használni a tömegközlekedést a veszélyhelyzet ideje alatt. Most pedig kiderült az is, hogy ez kevesebb, mint a magyarok 10%-ánál ért valamit egy közvélemény-kutatás szerint. 

A Napi.hu megbízásából készítette el a Pulzus Kutató egy reprezentatív közvélemény-kutatást, amiből kiderül, hogy ez mindössze a megkérdezettek 9 %-ánál ért célba, a legtöbb magyar arra a kérdésre, hogy többet használta-e az ingyenes parkolást azt a választ adta, hogy nincs autója. 

 

 

Körbejárták a témát megyeszékhelyek szerinti válaszadók szerint is, amiből kiderült, 32%-nak ugyancsak nincs autója, 5% használta az ingyen parkolókat mert félt tömegközlekedést használni, az emberek 29%-nak pedig nem számított az ingyenesség. 

 

 

Kaposváron egyébként a belvárosi parkolók az utóbbi időben folyamatosan tele vannak a hétköznapokon, így esetünkben kevésnek tartjuk a 12%-os válaszadási arányt arra, hogy igen, így már megérte. De inkább kiderítjük a válaszaitokból, hogy így van-e!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: