Balatoni vasútállomások hangosbemondói fognak verseket szavalni a nyáron

2020. 06. 04., csütörtök, 13:00

Balatoni vasútállomások hangosbemondói fognak verseket szavalni a nyáron

Idén nyáron a partok mellett a peronokon is hallhatók versek a Balatonnál, a Vers a peronon címmel 13 Balaton-parti vasútállomáson hallhatók majd magyar költők versei.

A MÁV szervezésében a tavalyi Vers a parton után idén elindul a Vers a peronon irodalmi akció is, melynek keretében minden hét csütörtökétől szombatjáig a vasútállomások hangosbemondói szavalnak verseket.

Mint írják, ebben az évben is a nemzeti összetartozás napján indul a verselés a békediktátum 100. évfordulója alkalmából Juhász Gyula Trianon című versével. A 95 nyári napon összesen 38 verset hallgathatnak meg az érdeklődők a balatonalmádi, a balatonfűzfői és az alsóörsi strandokon, valamint 13 vasútállomáson, többek között Alsóörsön, Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Révfülöpön, Siófokon és Zamárdiban.

Még az is lehet, hogy ugyanannyian lesznek a Balatonon, mint tavaly

Még az is lehet, hogy ugyanannyian lesznek a Balatonon, mint tavaly

Igaz, hogy a járvány miatt a külföldiek távol maradhatnak a magyar tengertől, de mi sem merészkedünk külföldre - ez lehet a balatoni vendéglátás reménye 2020 nyarán.

Für Anikó, Tóth Ildikó, Csuja Imre és Gáspár Sándor előadásában lesznek hallhatók többek között Petőfi Sándor, Ady Endre, Radnóti Miklós, Csukás István, Kosztolányi Dezső és Reményik Sándor versei. A fiatalabb színészgeneráció képviseletében például Halas Adelaida, Holecskó Orsolya, és Nagy Péter színművészek tűnnek fel. Varró Dani, Kemény István, Szabó T. Anna, Géczi János és Szálinger Balázs saját műveiket adják elő; egy korábbi felvételnek köszönhetően pedig a Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Pitti Katalin is hallható lesz; de a Heaven Street Seven és a Budapest Bár zenésze, Szűcs Krisztián, valamint Likó Marcell a Vad Fruttikból is közreműködik a versfolyamban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: