2020. 06. 03., Szerda, 09:50

Sokat hozott riválisán a Lidl, de még mindig a Tesco a legforgalmasabb itthon

Elkészítette a Trade szaklap a tavalyi év bevételei alapján a legnépszerűbb magyarországi áruházláncok listáját, melynek dobogóján továbbra sincs meglepetés.

A Tesco még mindig vezeti a mezőnyt, a tavalyi 740 milliárd forintos bevételével még bőven megelőzi a második legnépszerűbb Lidl-t, akik 685 milliárdot tudtak összekalapozni. Viszont az elmúlt évekhez képest sokat hozott riválisán a Lidl, hiszen a 2018-as adatokhoz képest 130 milliárdot javított, míg a Tesco 20-at rontott.

A harmadik helyen mindössze 6 milliárddal lemaradva (679 milliárd) a Spar tanyázik, őt a Coop, a CBA és a Reál követi. Már 400 milliárdos bevétel alatt van az Auchan a hetedik helyen, őt a Penny Market, valamint kissé meglepetésre az Aldi követi a kilencedikként. A listába még a DM és a Rossmann került be 100 milliárd körüli éves bevétellel. Összességében nagyjából 127 ezer kereskedelmi értékesítési ponton 12 ezer milliárd forintot költöttünk, melynek közel felét a napi fogyasztási cikkek tették ki.

Nemrégiben olvasóinkat is megkérdeztük arról, hogy mely boltokat részesítik előnyben Kaposváron, és a több mint 2000 válaszadó egybehangzó véleménye szerint a Lidl viszi a prímet (63%), az Aldi és a Tesco csak jócskán lemaradva, 10-10 százalékkal követi az óriást a sorban.

Nálatok mi a favorit ha bevásárlásról van szó?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: