2020. 06. 02., kedd, 09:02

Van aki otthon gyártja, míg sokan inkább a leszokást választják a mentolos cigi helyett

Május 20-tól kezdődően Európa minden országában tilos árusítani mentolos, vaníliás vagy édes ízesítésű dohányterméket, ezért kíváncsiak voltunk, hogy a kaposváriak milyen alternatívákat választanak.

Kaposváron az egyik dohánybolt eladóját kérdeztük ki, hogy a lassan két hete életbe lépett rendeletet miként élik meg a vásárlók, akik eddig mentolos dohányáruért jártak be az üzletbe. Elmondása szerint sokan, akik ilyen terméket szívtak hetente "mindössze" egy-másfél doboz cigarettát pusztítottak el, így a betiltással többségük a leszokást választotta. 

 

Forrás:hellovidek.hu

Azok, akik masszív dohányosok egy másik termékre álltak át, ugyanazon márka ízesítetlen változatát vásárolják, ami hasonló erősségű ahhoz, amit előtte pöfékeltek a mentolos fajtából. Jó pár vásárló azonban nem tud búcsút mondani a mentolos, illetve ízesített ízvilágnak, így nekik az elektromos és a füstmentes cigarettát ajánlják, amikből meg is növekedett a vásárlás az utóbbi időben. 

Kivonják a forgalomból a mentolos cigit májustól

Kivonják a forgalomból a mentolos cigit májustól

Május 20-tól lép érvénybe a brüsszeli szigorítás, miszerint nem lehet majd hozzájutni bármiféle jellegzetes ízesítésű valamint mentolos cigarettához.

A hellovidek.hu beszámolója alapján ne csodálkozzunk majd, ha lyukas filterű cigarettákat látunk, ugyanis azon keresztül valószínűleg gyógyszertári mentaaromát adagolhatott be a dohányos. Az interneten számos ilyen alternatív megoldást találunk, de kiemelnénk, hogy ezek még károsabb hatásúak lehetnek a szervezetetekre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: