2020. 05. 29., Péntek, 12:45

8 év fegyházat kapott a kaposvári hajléktalan, aki felgyújtotta alvó társait

Tavaly januárban történt az eset Kaposváron, mikor egy hajléktalannak elege lett társaiból és az építményt, amiben meghúzták magukat, rájuk gyújtotta. Jogerősen tíz évről nyolc év fegyházra enyhítette a Pécsi Ítélőtábla a büntetését, amiről a bíróság tájékoztatta az MTI-t. 

A Pécsi Ítélőtábla szerint a 38 éves férfi hajléktalan életmódot folytatott, aznap mikor az eset történt, január 3-án a reggeli óráktól italozott, így estére erősen ittas állapotba került. Azért, hogy vélt sérelmeit hajléktalan társain megtorolja, azok főként farostlemezekből és egyéb éghető hulladékokból épített, műanyag fóliával burkolt barakkjait felgyújtotta, majd a helyszínt elhagyta.

Útközben találkozott két hajléktalantársával, akiknek elmondta, hogy mit tett. A felgyújtott barakkok egyikében tartózkodó férfi észlelte, hogy azok külső borítása ég, így elkezdte az oltást, valamint az egyik másik építményben alvó 2 társát is felébresztette, így ők is ki tudtak menekülni.

A Kaposvári Törvényszék a vádlott bűnösségét több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében állapította meg, ezért őt 10 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést. Erre május 27-én került sor, mégpedig egy tanácsülés keretein belül, ahol jogerősen 8 év fegyházra enyhítették B. Lajos bűntetését. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: