2020. 05. 27., Szerda, 15:11

Tökrészegen beugrott a medve kifutójára, majd összeverekedett vele

Az elképedt látogatók előtt ugrott be a medvék kifutójára egy 23 éves férfi a varsói állatkertben. A tette elkövetésekor minden valószínűség szerint részeg férfit állatkínzással vádolták meg.

Alig nyitott ki újra a koronavírus-járvány miatti korlátozások lazításával a varsói állatkert, egy fiatal férfi máris óriási botrányt okozott. A 23 éves férfi tökrészegen mászott be a medvék kifutójára, egy mesterséges szigetre. Amikor a férfit megközelítette a Sabrina nevű, öreg, volt cirkuszi medve, az a vízbe ugrott. A behatoló először menekülni próbált, de amikor a medve utána ugrott, és utolérte, birkózni kezdett vele. A jelentet több látogató is videóra vette.

Az állatkert szóvivője később azt nyilatkozta, hogy a fiatal férfinek óriási szerencséje, hogy csak az emberek közelségéhez szokott Sabrina volt a kis szigeten, amikor bemászott, különben aligha úszta volna meg súlyos sérülések nélkül.

A fiatal férfit végül tűzoltók hozták ki a kifutóról. Az incidensben ő és Sabrina sem sérült meg. A férfit állatkínzással vádolták meg, de azért is felelősségre vonják, amiért az előírások ellenére nem viselt maszkot. A fiatal férfit egy 400 ezer forinttól – 2,4 millió forintig terjedő bírsággal sújtották, eltiltották az alkoholfogyasztástól, és havi 20 óra közösségi munkára kötelezték.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: