2020. 05. 27., Szerda, 15:00

Kaposváron végzett rendőrlány a rendőrség országos oldalának címlapján

A kaposvári Eötvös Lóránd falai közt végzett rendőrként, majd ment tovább Körmendre, mára pedig már Budapesten tevékenykedik szolgálatparancsnokként Benke Kitti, aki most épp a rendőrség országos weboldalán, a police.hu címlapján mosolyog vissza ránk.

Ennek okán fel is kerestük gyorsan Kittit, hogy mesélje már el, mi történt vele azóta, hogy végzett Kaposváron.

- 2012-ben fejeztem be a tanulmányaimat a Gépészben rendőr szakon - kezdi Kitti - majd Körmendre mentem a rendészetire. Miután ott végeztem a Pécsi Tudományegyetemen kezdtem el jogot hallgatni, 2013 július elseje óta pedig állományban vagyok már. Mindvégig Budapesten voltam, ide szereltem fel, azóta a II. kerületben dolgoztam járőrként, most már viszont a XI. kerületben vagyok szolgálatparancsnoki beosztásban.

Meglepett, hogy egyik nap már te mosolyogtál a hivatalos oldalatokon?

- Igazából annyira nem lepett meg, hogy felkerült ez a fotó, hiszen több szolgálatom is volt az elmúlt időszakban, mikor az ORFK Kommunikációs Szolgálattól érkeztek hozzánk fotósok, akik képeket készítettek rólunk. Én magam észre se vettem, hogy ez épp a címlapra került, az ismerőseim szóltak rám, hogy nézzek már rá a főoldalra.

Kaposvárhoz köt még valami?​

- Oda már semmi, én Kadarkútról származom, mindmáig ott lakik a családom. Nagyon szeretek haza járni Somogyba, havonta legalább egy, de ha tehetem több alkalommal is hazautazok.

Milyen az élet rendőrnőként?

- Én nagyon szeretek rendőr lenni, persze a rendőrnőket többször megkérdezik erről, hogy miért is választották ezt a pályát és bizony van, hogy csipkelődnek is az állampolgárok ezzel kapcsolatban. Összességében viszont pozitívak a visszajelzések, sok kedves szót és dicséretet kapunk az esetek többségében, de rendőrként fontos, hogy talpraesett és határozott legyen az ember.

Mi igazából nem csodálkozunk azon, hogy rá esett a választás :)

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: