2020. 05. 27., Szerda, 12:36

A pofátlanság csúcsa - Bűnmegelőzés feliratú autóval terítették a drogot a Balaton-parton

A magyar kriminalisztikában egyedülálló történet egyik érdekessége, hogy a balatonszemesi polgármester veje egy "Bűnmegelőzés" feliratú autóval terjesztette a drogot a Balaton partján 6-7 éven keresztül, mely a helyi bűnmegelőzési egyesület tulajdonában állt.

A szervezetet a balatonszemesi polgármester kisebbik lányának férje, a 28 éves E. István vezette, az önkormányzat pedig rendszeresen támogatta, sőt a kábítószer szállítására használt 6,4 millió forintos terepjáróhoz is a község segítségével jutott hozzá az egyesület. István egyike azoknak, akiket a rendőrség letartóztatott.

Rendszeresen az egyesületi kocsival terítették a füvet és a speedet

Mint azt a nyomozás kiderítette, egy budapesti és egy 46 éves Balaton-parti férfi már hosszabb ideje álltak baráti kapcsolatban, mindketten rendszeresen fogyasztottak kábítószert. 2011-től a Balaton-parti férfi rendszeresen vásárolt kereskedelminek tekinthető mennyiségű marihuánát és amfetamint budapesti társától, szállítását rendszeresen a helyi bűnmegelőzési egyesület kocsijával oldotta meg.

A kábítószerből többször adott el egy 30 éves, helyi dílernek, aki nemcsak tőle, hanem más kereskedőktől is szerzett be tiltott anyagokat. Ehhez igénybe vette egy 27 éves balatonboglári férfi segítségét is, akit háromszor bízott meg azzal, hogy Székesfehérváron és Siófokon drogot vegyen.

A nyomozó hatóság a vádlottaknál 2019 júniusában összehangolt akcióban kutatásokat tartott, kábítószereket és készpénzt foglaltak le. 

Az ügyészség a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő budapesti férfival és két Balaton-parti társával szemben fegyház, míg a kábítószer vásárlásában közreműködő balatonboglári férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség mértékes indítványként 8 év, 4 év és 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, illetve 2 év 6 hónap börtönbüntetésre tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: