2020. 05. 26., kedd, 20:12

Mutatjuk, még meddig parkolhatunk ingyen a városban

Április elején maga Orbán Viktor jelentette be, hogy az ország minden területén ingyenes lesz a közterületi parkolás. Többször is felmerült olvasóink részéről a kérdés, hogy az enyhítésekkel ezen rendelet is hatályát vesztette-e, és most, végre erre is fény derült.

A veszélyhelyzet alatti rendelet szerint ingyenes a közterületi parkolás április 6-tól az országban. A Magyar Nemzet cikke szerint ennek lassan vége, még kicsit több, mint egy hónapig élvezhetjük, július 1-től viszont megszűnik ez a kedvezmény. 

 

 

Orbán Balázs a a Miniszterelnökség államtitkára közölte, hogy a kabinet a keddi napon benyújtotta a különleges jogrend megszüntetéséről szóló törvényjavaslatokat, amelynek életbelépése június közepére várható. Ám nem csak az ingyenes parkolást függesztik fel július elejétől, hanem a veszélyhelyzet alatt nyújtott adókedvezmények határidejét is erre a dátumra tették. 

 

Ingyenes lesz hétfőtől a közterületi parkolás az országban!

Ingyenes lesz hétfőtől a közterületi parkolás az országban!

Vasárnap Orbán Viktor közölte a hírt az MTI-vel, miszerint április 6-tól, azaz hétfőtől ingyenes lesz a közterületi parkolás az ország minden területén.

Az államtitkár kitért a veszélyhelyzet ideje alatt hozott jogszabályok sorsáról is, párat fel is sorolt a Magyar Nemzet számára a több száz közül:

 

  • Az operatív törzs fennmarad és a járvány második hullámára való felkészülést irányítja
  • Az egészségbiztosítási és családtámogatási ellátások meghosszabbítása július elsejéig tart
  • A közterületi parkolás ingyenessége július elsejéig tart
  • Az adókedvezmények határideje július elseje
  • A hiteltörlesztési moratórium december 31-ig marad hatályban
  • A kórházparancsnoki rendszert, amelynek kiépítésére szintén a védekezés első szakaszában került sor, megtartja a kormány
  • Az állami tisztviselők külföldi utazási tilalma megszűnik
  • Az érintéssel történő bankkártyás fizetés limitjének 15.000 forintra történő emelése megmarad
  • A magyar jogrendben található egészségügyi válsághelyzet intézménye megerősödik és ezzel a jogintézménnyel tudja kezelni a kormány a járvány esetleges második hullámára való felkészülést

 

Sajnáljátok, hogy vége az ingyen parkolásnak?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: