2020. 05. 26., Kedd, 08:29

Citromsárga figyelmeztetés az egész országra - Vihar, jégeső is jöhet

A kedd délelőttünk még eseménytelenül telik, sőt még a nap is kisüthet rövid időre, a déli harangszó után azonban szinte bárhol lecsaphat egy-egy vihar. Az egész ország területére elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki.

Az északnyugati, északi szelet élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között valószínű, estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

A koponyeg.hu előrejelzése az évszakban megszokott változékony időjárást és szinte minden napra némi csapadékot jósol a hét további részére, 20 fokos nappali átlagokkal.

Szerdán a sok napsütést délután újra gomolyfelhők zavarják, és főleg a középső tájakon fordul elő zápor, zivatar, a csúcsérték 21 fok körül alakul.

Csütörtökön északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű záporeső, néhol zivatar. Sokfelé újra viharossá fokozódik a légmozgás, délután 19-24°C valószínű.

 

Pénteken ismét változó felhőzetre van kilátás, elszórtan záporral, zivatarral. A hőmérséklet még mindig a sokéves átlag alatt, 19 fok körül alakul. 

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki eső, zápor. A csapadékos idő hatására a hőmérséklet ismét csökkenhet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: