2020. 05. 25., hétfő, 09:23

2,5 kg kokainnal, bedrogozva balesetezett egy motoros Pécsett

2020. május 23-án 13 óra 16 perckor, hogy Pécs határában, a 66-os úton összeütközött egy személyautó és egy motor. Az autót vezető férfi lefékezett, a mögötte haladó motoros pedig valószínűleg nem tartotta be a követési távolságot, ezért hátulról az autónak ütközött, és leesett a járműjéről. Mint utólag kiderült, 2,5 kiló, kokain volt nála, amiből fogyasztott is.

 

50 milliót érhet a szállítmány

A férfit a mentők kórházba szállították, majd onnan jelezték, hogy a motoros hátizsákjában két darab tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt tömböt találtak, amelyben valószínűleg kábítószer van. A rendőrök a kórházban a két, egyenként több mint egy kilogrammos csomagra gyorstesztet alkalmaztak, és az kokainra pozitív jelzést adott. A több mint 2,5 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyagot lefoglalták, amelynek feketepiaci értéke elérheti az akár 50 millió forintot is.

 

Amfetamint és kokaint is fogyasztott

A férfinál elvégzett gyorsteszt szintén pozitív lett, amfetaminra és kokainra is jelzett. A 43 éves nemesnádudvari férfit a kórházban kihallgatták gyanúsítottként, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

 

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás

A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették, intézkedtek a folyamatos őrzésére, és kezdeményezték letartóztatását. A lakásán megtartott kutatás alkalmával informatikai eszközöket és vagyonbiztosítás céljából egy nagyértékű személyautót is lefoglaltak a nyomozók.

A férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: