2020. 05. 20., szerda, 16:34

Sokan nem szeretnének augusztus 20-án tűzijátékot - Te egyetértesz velük?

Négy nap alatt több mint 60 ezren írták alá azt a petíciót, ami az augusztus 20-i tűzijáték eltörléséért indult, a Magyar Turisztikai Ügynökség ugyanis Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szeretné megszervezni az államünnepre. 

  • Ha egyetértesz azzal, hogy a pandémia utáni újrakezdést jobban szimbolizálná, ha lemondanánk az augusztus 20-ra tervezett grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, amivel valóban méltóképp tudnánk ünnepelni a magyar állam születésnapját, akkor írd alá ezt a petíciót.
  • Ha egyetértesz azzal, hogy az erre szánt grandiózus összeget azoknak a megsegítésére használnánk, akiknek most nagy szüksége van erre, írd alá ezt a petíciót.
  • Ha egyetértesz azzal, hogy állatok élete fontosabb az ember szórakozásánál, írd alá ezt a petíciót.

- kezdi a kampány szervezője a petíciót.

Csodálatos képeket lőttünk a városligeti tűzijátékról - GALÉRIA

Csodálatos képeket lőttünk a városligeti tűzijátékról - GALÉRIA

Már tavaly is elképedtünk kollégánk a tűzijátékról készített felvételein, nem is hittük, hogy azt lehet überelni. Tévedtünk, hiszen az idei ünnepi tűzijátékról megint olyan galériát sikerült összepakolnia számotokra, amely végigpörgetése után még mindig keressük az állunkat. Csodálatos felvételek a...

Már több helyen beszüntették

Már tavalyelőtt Szilveszterkor Tatán a vadludak miatt betiltották a tűzijátékot. Ennek köszönhetően a madarak a helyükön tudtak maradni a tavon.

Miskolc polgármestere, Veres Pál a Facebookon jelentette be, hogy az állatok védelmében tavaly Szilveszterkor Miskolcon már nem tartottak önkormányzati tűzijátékot.

De Szentendrén sem volt Szilveszterkor tűzijáték, Komáromban pedig az erre szánt összeget egy eperjesi lakóházban történt gázrobbanás áldozatai kapták meg,

Esztergomban pedig a durrogások helyett a Széchenyi téren különleges fényfestéssel szórakoztatták az esztergomiakat. 

Tavaly Prágában fényjátékkal ünnepelték az Újévet.

 

A pandémia utáni újrakezdést szerintem sokkal jobban szimbolizálná, ha lemondanánk erről a grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, amivel valóban méltóképp tudnánk ünnepelni a magyar állam születésnapját.
Az erre szánt grandiózus összeget pedig azoknak a megsegítésére használnánk, akiknek most nagy szüksége van erre.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: