2020. 05. 20., szerda, 13:48

Mindenki házrenoválással volt elfoglalva a karanténban - Itt a lista, hogy mikre költöttünk a legtöbbet

A kijárási korlátozás, illetve a koronavírus magyarországi megjelenésével párhuzamosan rengetegen kezdtek pánikvásárlásba és fosztották ki a boltok polcait. Emellett jócskán költöttünk más szegmensekben is, sokan most kezdték el végrehajtani a több éve halogatott renoválásokat és szépítgették otthonaikat.

A hellovidek.hu faggatta ki a témában egy Kaposváron is jelenlévő barkácsáruház és egy kertészet ügyvezetőjét, hogy kiderítsék, a magyarok is hasonló őrült vásárlásba kezdtek-e mint más európai országok lakói. 

 

 

A barkácsáruházban az a tapasztalat, hogy megnőtt a barkácsolási, az otthon- és kertszépítési, renoválási kedv. Ahogy írják, sok ember nem tudott, vagy nem is akart szakembereket fogadni ebben az időszakban, így maguk álltak neki a munkálatoknak. Nőtt a festékek, illetve lazúrok utáni kereslet, illetve megduplázódott az eladás a kerti munkálatok, javítások és állagmegóváshoz szükséges eszközök tekintetében. A kertészetek kiugró növekedést nem tapasztaltak a telephelyeken, ám az eddigi évekhez hasonlóan alakult a kereslet is, mentek a muskátlik, az egynyári növények, zöldségek, gyümölcsök, illetve a mediterrán és szobanövények is. 

 

 

Ti költöttetek renoválási vagy kertészeti dolgokra a kijárási korlátozás ideje alatt?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: