2020. 05. 19., Kedd, 13:01

Részegen akart drifteléssel menőzni, belehalt női utasa a mutatványba

A szomszédos megyében történt a tragédia, mikor egy faluban lévő kerti partit követően az egyik vendég, aki nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott elhívta az egyik hölgy vendéget, hogy menjenek egy kört a faluban az autójával. Tragédia lett a vége.

A Pécsi Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ittas állapotban vezette gépkocsiját, melynek során halálos balesetet okozott. A vádlott 2019 augusztusában egy ismerősénél, egy baranyai faluban kerti összejövetelre ment, ahova gépkocsijával érkezett. Itt nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, melynek következtében közepesen ittas állapotba került.

Este 10 óra után a vádlott szólt a társaságban lévő egyik hölgynek, hogy a faluban tesz egy kört az autójával. Ezután a gépkocsiba beültek, melyet a vádlott vezetett. A terhelt az udvarból kihajtott, majd az utca végén a kereszteződésben kézifékes fordulást akart végrehajtani, melynek során a jármű kézifékét berántotta. Ekkor azonban a gépkocsival kisodródott, és az útmenti vízelvezető árokba csapódott, majd a gépkocsi fejtetőre állt.

A baleset során a vádlott mellett helyet foglaló sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A terhelt cselekménye halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének a megállapítására alkalmas.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: