2020. 05. 19., Kedd, 13:38

Állattartók figyelem! - Most a Petőfi és a 48-as környékén szórtak szét patkánymérget

Olvasónk jelezte felénk kétségbeesetten, hogy a hétvégén majdnem elvesztette a kutyáját, mert az patkánymérget evett véletlenül az utcán.

A kutyus a 48-as Ifjúság útja és a Petőfi utca környékén szaladt bele a mérgezésbe, gazdája viszont még időben észlelte a tüneteket, és vitte állatorvoshoz, így szerencsére meg lehetett még menteni az ebet. A gazdi most nekünk jelzett, hogy értesítsük az állatbarát környékieket, figyeljenek oda jobban kedvenceikre, ha sétálni viszik őket.

Megkeresésünkre Dr. Garamvölgyi Rita, a Városkapu Állatgyógyászati Központ kisállatgyógyász klinikusa elmondta, hogy nagyon kell ezekkel vigyáznunk, hiszen ha a patkányméreg kedvencünk szervezetébe kerül, az halálos lehet, hiszen véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, melynek köszönhetően az állat szép lassan elvérzik. Nagyon fontos, hogy ha kedvencünk bágyadt, nehezen lélegzik és hosszabb időre elfekszik a lenti séta után, azonnal vigyük orvoshoz. Ha időben cselekszünk, K-vitamin pótlással és egy hosszabb kezeléssel még megmenekülhet kedvencünk, ám kifejezetten ügyeljünk továbbra is arra, hogy az utcán semmit ne egyen össze a földről.

Figyeljetek a környéken!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: