2020. 05. 18., hétfő, 13:36

40 ezer fát ültettek drónokkal egyetlen hónap alatt

Ha nem tudjuk hirtelen felmérni mekkora számról is van szó, gondoljunk csak arra, hogy egész Kaposváron három év alatt akarnak 6 ezret ültetni.

Most pedig egy Flash Forest nevű kanadai startup ültetett kizárólag drónok segítségével egyetlen hónap alatt 40 ezer fát és mindez még semmi. A csapat céljai szerint 2028-ig egymilliárd darabot ültetnének. A társaság drónokkal dolgozik, ezek térképezik fel a környéket majd a meglévő növényzet alapján meghatározzák, hogy hol, és milyen magokat szórjanak szét, ezek után pedig a csírázásukat segítő és gyorsító anyagokat is tartalmazó magokat a talajba lövellik. 

 

 

Így láttak munkához nemrég Torontótól északra is, ahol egy tűzvész elpusztított egy hatalmas erdőt. Egyetlen hónap alatt 40 ezer magot ültettek el, ám a csapatuk fejlődésével néhány drón napi 100 ezret is ültethet majd!

A tudósok mind egyetértenek abban, hogy a klímaváltozás hatásainak csökkentésére a legjobb mód az erdősítés, melyet mielőbb és minél nagyobb számban meg kell kezdenünk. Ehhez segíthet most hozzá minket a Flash Forest.

 

Hajrá srácok, így tovább!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: