2020. 05. 15., péntek, 11:54

Megérkeztek az új balatoni hajóflotta tervei: Jövőre ilyen hajókkal szelhetjük a hullámokat!

Megérkeztek a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt) új hajóflottájának prototípus tervei, így végre láthatjuk, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamarán és a BAHART zászlóshajója.

Ilyen lesz az új komp

A fő cél az, hogy a Balaton két partja között javuljon az összeköttetés annak érdekében, hogy autó nélkül is lehessen közlekedni a térségben. A 2030-ig tartó fejlesztés célja, hogy A BAHART európai színvonalú hajózási feladatokat tudjon ellátni.

 

Akár már jövőre ilyen katamaránok szelik a Balaton vizét

A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok. A Balatoni Hajózási társaság befejezi a hajózáshoz szorosan nem kapcsolódó tevékenységeit, így a jövőben sem kempinget, sem pedig szállodát nem működtet tovább.

A BAHART zászlóshajója

Akár a következő évben, de legrosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany közt már az új kompok fognak közlekedni.

Erre az időre azt is el fogjuk érni, hogy mind a két rév, a kikötő környéke meg fog újulni, európai színvonalúvá fog tudni válni. Meg fogjuk rendelni az első kisméretű katamaránokat is, amelyek alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni – nyilatkozta az MTÜ vezérigazgatója.

 

 

Keresési eredmények

Webes találatok webhelylinkekke

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: