2020. 05. 15., péntek, 13:00

Éjszaka igazi csoda a boglári Gömbkilátó

Balatonboglár ikonja, a Várdomb tetején 165 méter magasan álló Gömbkilátó nappal is párját ritkító látványosság, de éjjel egy teljesen más arcát mutatja. A csodalatosbalaton.hu készített róla egy csodás galériát, csodáljátok! 

 

A Gömbkilátót Kádár István mérnök tervei alapján a Székesfehérvári Fémmunkás Vállalat készítette alumíniumból az 1950-es évek elején. 1958-ban bemutatták a brüsszeli világkiállításon is, majd a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) ideiglenes látványossága lett.

Az 1960-as évek végén hozták mai helyére, ahol belső üvegburkolattal akarták ellátni, és benne panorámapresszót berendezni, ám végül üveg nélkül épült fel. Vannak, akik szerint azért, mert szállítás közben eltűntek az üvegtáblák, más vélemények viszont azt mondják, azért léptek vissza ettől a tervtől, mert belátták, hogy nem lenne elég ellenálló a természeti erőkkel szemben. 

 

Pazar videó még pazarabb zenei aláfestéssel a boglári Gömbkilátóból - Most pótolhatod ha lemaradtál róla!

Pazar videó még pazarabb zenei aláfestéssel a boglári Gömbkilátóból - Most pótolhatod ha lemaradtál róla!

Novemberben debütált a RAR Music formation, akik különleges helyszíneken adnak ízelítőt az általuk képviselt, minőségi elektronikus zenéből. A napokban bemutatták sorozatuk második fejezetét, mely a balatonboglári Gömbkilátónál került rögzítésre. A zenei utazás tökéletes harmóniában áll a...

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: