2020. 05. 12., Kedd, 10:05

Útnyilvántartás a felhőben

Érdekes módon a vállalkozások számára kifejezetten megerőltető egy olyan útnyilvántartást vezetni, amely megfelel a NAV által előírtaknak, azzal együtt, hogy a vezetési napi pontosságú legyen. Ha pár nap elmarad, nehéz utána bepótolni, nem emlékszik már az ember arra, hogy pontosan mikor és hol volt.

Azt tapasztaljuk, hogy sokak számára a legjobban működő megoldás a papíralapú dokumentáció vezetése, mivel az mindig kéznél van a kocsiban, gyorsan odaírja az ember. Ezt utána még digitalizálni szükséges a könyvelés számára, vagyis kétszer kell ugyanazzal foglalkozni. Hogy működhet sikeresen egy olyan megoldás, ami rögtön digitalizálva rögzít?

Szükséges hozzá egy felhőalapú szoftver, ami elérhető laptopról vagy mobiltelefonról is, a reszponzív kialakításnak köszönhetően. Szükséges még ugyanide egy olyan rögzítési mechanizmus, amely gyorsan és hibamentesen működik, azonban segít egyedi értékeket is felvinni - a Google Maps alapján számolt távolságok sosem fognak egyezni a ténylegessel, hiszen nem tudja a térkép, hogy hány kört kellett mennem a háztömb körül azért, hogy találjak egy parkolóhelyet. 

Vagyis amikor megérkezünk, egyszerűen leolvassuk a kilométeróra állást a járműből, beírjuk a szoftverbe a céltelepüléssel együtt (a kiindulásit automatikusan tölti a rendszer), és rögzítettük is az eseményt, összesen alig 1 percet töltöttük el a dokumentálással. Még egy fontos eseménycsoportot rögzítünk; minden egyes olyan eseményt időponttal és helyszínnel, ami a vezetéssel kapcsolatos;tankolás, bírság, stb. Ezzel ellenőrizzük a rögzítés pontosságát, ugyanis ha egy adott nap egy Budapest-Nyíregyháza út került rögzítésre, azonban Zalaegerszegen ugyanaznap egy bírságot kapott a jármű, nagy eséllyel hibás a rögzítés. 

A szoftverben rögzített adatok minden további nélkül lekérdezhetők, statisztikák számolhatók belőle, a könyvelés számára szükséges adatok pár gombnyomással lekérhetők.

Hol érhető el a szoftver?

Érdeklődjön kollégánknál, mindenben, gyorsan és lényegre törően segít - nem szoftvert értékesít, komplex szolgáltatást nyújtunk:

info@alimentaria.hu

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: