2020. 05. 08., Péntek, 12:00

Megtalálták az internetet letaroló táncoló temetkezőket, akik világszerte tanítani szeretnék módszerüket

Eme gondterhes időkben, minden egyes megmosolyogtató kép vagy videó aranyat ér, és szerencsére ezek készítői a járvány időszaka alatt még inkább kitettek magukért.

Jobbnál jobb alkotások születtek, mégis az egyik legnagyobb sláger az a videó volt, melyben egy koporsót cipelő ghánai férfiak táncos produkcióját láthatjuk. A videó rekord gyorsasággal döntötte le az internetet, több ezer különböző feldolgozásával találkozni szerte a világhálón ám sokáig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is ez.

A BBC Africa viszont vette a fáradtságot, és felkereste a táncos temetkezési csapatot, akiknek vezetője Benjamin Aidoo egy rövid videós interjút is adott a csatornának. Ebben elmondta, hogy az első videót három éve vették fel és egészen a járvány kitöréséig nem is volt a köztudatban a csapat, ám nemrégiben valaki rájuk talált és azóta mindenhol csak magukat látják. A rengeteg videó láttán nagyon hálás volt és örült is, hiszen az ismertségük azonnal az egekbe szökött (nem meglepő egyébként, hogy a tánc alatt lévő zene, a Tony Igy - Astronomia is világhírű lett).

Mára már mindenki látni akarja őket, találkozni velük, folyamatosan interjúkat kérnek szerte a világból, ám az ismertség ellenére az ő temetkezési szolgáltatásuk is megbicsaklott a járvány kitörése óta. Jelenleg nagyon rosszul érzik magukat, hogy nem dolgozhatnak, ám azt tervezik, ha elvonul a járvány, világszerte fogják majd tanítani különleges temetési szertartásukat, és megmutatják, hogyan lehet ilyen módon is megtisztelni a halottakat. Mert bizony a módszerük ugyan egyedi, de Ghánában korántsem újdonság. Régóta trend az afrikai országban, hogy a gyászolók szeretteiket jó hangulatban, vidáman, táncolva kísérik utolsó útjukra, mely mára már komplex koreográfiákat igénylő táncos showműsorrá fejlődött.

A napokban aztán megjelentek a közösségi oldalon is, és a Twitteren tettek közzé egy rövidke videót, melyben előbb köszönetet mondanak azoknak az orvosoknak, akik a koronavírus ellen harcolnak, majd annyit üzentek a rajongóiknak, hogy 

Maradj otthon, vagy táncolj velünk!

Mi inkább hallgatunk rájuk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: