Csütörtök estétől már használható az új Esterházy híd, megvan a végleges átadás időpontja is

2020. 05. 07., csütörtök, 15:09

Csütörtök estétől már használható az új Esterházy híd, megvan a végleges átadás időpontja is

Sajtótájékoztatót tartottak csütörtök délután a belváros új látványosságán, az Esterházy hídon, melyen több fontos információ is elhangzott a Kaposvári Közlekedési Központ jövőjével kapcsolatban.

Napi több mint 30 ezer ember kel át rendszeresen a Donnert és a belvárost összekötő hídon, számukra lesz majd nagy könnyebbség az új hídon való közlekedés. A kaposvári intermodális csomópont az első lesz az országban, mely összeköti a távolsági és helyi buszpályaudvart, valamint a vasútállomást az utasoknak.

 

A Petőfi téren végeztek a közművek kiváltásával és az új csapadékcsatorna rendszerrel, így a munka a látványos szakaszába érkezett. Épülnek a körforgalmak, készülnek az új peronok, hogy hamarosan fogadhassák az utasokat. A Baross Gábor utca és Hársfa utca kereszteződésében is épül az új körforgalom sőt, az itt épülő új felüljáró is várhatóan egy hónap múlva járható lesz.

 

Akik szerint vékonyak azok a pászmák....

Az új Esterházy híd csütörtök este 8 órától válik használhatóvá, ám fontos kiemelni, hogy egyelőre nem akadálymentes. A régi felüljáróra már nem lehet majd felmenni, várhatóan május 22-23. között vágányzár mellett az is elbontásra kerül. Az Eszterházy híd átadott szakaszát várhatóan másfél hónap múlva bővítik, már készülnek mindkét oldalon az új rámpák.

 

Ezeken az ideiglenes feljárókon lehet majd felmenni

Épül az összesen 4 lift is a hídnál, valamint kialakításra kerülnek a növényszigetek is, melyek a jövőben a biciklis és gyalogos sávot hivatottak elválasztani, valamint a pászmák alsó részét elfedni. A híd több új kamerát is kap, melyek a rongálásokat hivatottak megelőzni

 

 

A teljes Közlekedési Központ a műszaki igazgató szerint várhatóan augusztus 31-én kerül műszaki átadásra, melynek átvételi folyamata várhatóan 30 nap alatt lezárul, így ha minden jól megy, októberben átadják a teljes területet.

 

 

Menjetek próbáljátok ki!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: