2020. 05. 04., Hétfő, 12:44

Szabályosan félbevágták a fákat a Noszlopy soron

Összesen 13 fára vár hasonló sors az utcában, hiszen a nagyjából 120 esztendős monstrumok megöregedtek, és már veszélyesek.

Minden nagyobb széllökésnél hallhatjuk, amint potyognak a kisebb-nagyobb ágak az utcában, ez a soron már szinte megszokottá vált viharosabb időkben. Ám az önkormányzat nem szeretné, hogy bárki is megsérülne a lezuhanó ágak miatt, ezért mindet megvizsgáltatták.

Az eredmény pedig lesújtó, 13 fát nyilvánítottak a Noszlopy utcában életveszélyesnek, ezeknek a kivágása kezdődött meg a napokban, ősszel pedig a maradék 29 fát egy erős visszametszéssel próbálják majd megmenteni. A hétfőn kezdődött munkálatok nagyjából 10 napig fognak tartani, így addig az errefelé közlekedők néha útlezárásra számíthatnak, a gyalogosoknak pedig kerülniük kell.

Természetesen minden kivágott fa helyére új kerül, így nem lesz teljesen csupasz a Noszlopy sor a jövőben sem. Egy-két évig ugyan nem lesz ugyanolyan szép az utcakép, de szépen lassan kinevelhető lesz az új lombkorona. Egy pillanat erejéig mi is bemerészkedtünk a területre, ahol a levágott fák törzsét és ágait vettük szemügyre, a képeken pedig ti is jól láthatjátok, milyen szörnyű állapotban voltak a fák, így esedékes volt már tenni az ügyben valamit, mielőtt még nagyobb baj történik.

Kár értük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: