2020. 04. 30., Csütörtök, 12:50

Elismert UFO észlelések és arcfelismerő rendőri rendszer - Két dolog amiről a koronavírus miatt kevesebbet beszélünk

Egyértelmű, hogy jelenleg a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírek és információk tartják lázban a világot, amelynek köszönhetően több olyan dolog is kevesebb figyelmet kap, amely máskor bizony eléggé kiütné a biztosítékot, és sokkal nagyobb visszhangnak örvendene.

Ezek közül most csak kettőt emelnénk ki, a napokban közzétett elismert UFO videókat és a rendőrség által péntektől használható arcfelismerő rendszert. Előbbi azért is fontos tényező, mert ez volt az első alkalom, mikor az Amerikai Védelmi Minisztérium hivatalosan is elismerte, hogy a három közzétett videón azonosítatlan repülő tárgyak, más néven ufók láthatók.

A Pentagon közösségi nyomásra ismerte el végül, hogy valóban fogalmuk sincs, mi látható a felvételeken, melyeket a hadsereg pilótái rögzítettek infravörös kamerákkal az elmúlt években. A felvételeken tehát UFO-k láthatók, és a szakemberek elismerték, ezek az anyagok olyan technológiát mutatnak (elképesztő sebesség, gyors irányváltoztatás), melyek jelenleg sem az USA, sem pedig bármilyen más ország birtokában nincsenek.

A másik igencsak nagyobb figyelemre érdemes friss hír pedig, hogy péntektől élesedik a rendőrség számára az arcfelismerési lehetőség igazoltatásnál. Ez annyit tesz, hogy a Belügyminisztérium az elmúlt időszakban adatbázist épített a személyazonosításhoz készült fotókból és a személyek adataiból, melyekhez technikai kapcsolódó számot rendeltek. Az igazoltató szerv ennek a rendszernek küldi el a fotót, mely azonnal kilistáz öt, leginkább hasonlító profilt.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egy korábbi arcfelismerő hatósági rendszerről azt az álláspontot alakította ki, hogy nem szabadna azt tömegesen alkalmazni, az új rendszerről még nem nyilatkoztak. Mindenesetre érdekes jövőképet fest elénk a rendszer jövőbeni szélesebb körű alkalmazása.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: