2020. 04. 28., Kedd, 19:57

Ejnye, bejnye! - Éjszakai összejöveteleket tartanak a Csillagparknál!

A Zselici Csillagpark Facebook oldalára került ki egy poszt, miszerint az elmúlt hetekben megnőtt a területen az éjszakai látogatók száma, akik dzsemborikat tartanak az esti órákban a területen. 

A Csillagpark március 16-tól határozatlan ideig nem látogatható a veszélyhelyzet okán, de a területen folyamatosan csillagászok, amatőrcsillagászok, illetve asztrofotósok tevékenykednek, akiknek munkáját a folyamatos esti kilátogatók megzavarják, hiszen így nem biztosított a "fényszennyezés mentes" környezet.

Emellett a forgalmas parkoló, ahol ahogy írják, éjszakai összejöveteleket tartanak aggályos a koronavírus helyzet miatt, másrészről ezeknek a dzsemboriknak nem az erdőben lenne a helye, ugyanis zavarják az ottani életközösséget.

Az erdőlátogatás alapvető szabályai nem változtak, de a SEFAG Zrt. közleménye szerint "Az erdők látogatása a jelenleg hatályos kijárási korlátozás értelmében nem tiltott. A turistautak, a parkerdők, az erdei tanösvények - amíg Magyarország Kormánya másként nem rendelkezik - továbbra is látogathatóak. A 2020. március 28-án kihirdetett rendelet értelmében kirándulni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva lehet. Napközbeni kiscsoportos felügyelet alatt engedélyezett a kiskorú gyermek kísérése is. Azonban kormányzati szinten is kiemelt kérés, hogy aki csak teheti, maradjon otthon! Ha valaki mégis kimegy a szabadba, a járványügyi intézkedések egyik leginkább hangsúlyozott pontja, hogy kerülje a csoportosulást, ami az erdőben, a kirándulások alkalmával is érvényes.

Mindenkinek nehéz a bezártság, de ez nem jelenti azt, hogy az erdőben kellene kiereszteni a gőzt esténként!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: