2020. 04. 28., Kedd, 13:32

A Kínai Étterem úgy döntött, hogy ők bizony nyitnak május elején Kaposváron

Arra lettünk figyelmesek, hogy a Somogy Áruház alsó szintjén található Kínai Étterem kirakatába egy papírt ragasztottak ki mely azt hirdeti, hogy május negyedikén újra nyit az egység. 

A papíron az áll, hogy május 4. hétfőtől új nyitvatartás szerint üzemelnek majd, 10-től egészen délután három óráig, az egységben pedig maximum három ember tartózkodhat. Mindezzel csak annyi baj van, hogy még nem született meg a törvény, miszerint a vendéglátóegységek ismét fogadhatnának vendégeket. 

Ugyan kedden reggel megírta a Magyar Nemzet, hogy májusban már fogadhatnának vendégeket az éttermek, kávézók, de arra, hogy ezt mikortól lép életbe nem született rendelet, így addig az éttermek területén belül kizárólag az ott dolgozók tartózkodhatnak. 

A Kínai Étterem így vagy önkényesen tart majd nyitva magára vállalva az ezzel járó büntetést vagy - és mi is ezt tartjuk inkább valószínűbbnek - kiszállításos formában kívánja mindezt megvalósítani, bár akkor nem értjük azt a max 3 emberes kiírást. Az elviteles menük esetében még talán megoldható lenne, lásd a Bárány Fogadót, akik ezt egy külön ablakon oldották meg, vagy a Trattoria la Primat, ahol a mélygarázsban alakítottak ki ilyen pontot, de azt, hogy odabent fogyasszák el a vendégek a fogásokat, elképzelhetetlennek tartjuk.

Szerintetek ők már előre tudnak valamit, amit mi még nem, vagy csak nem számoltak a jelenlegi törvényekkel az újranyitás kapcsán?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: