2020. 04. 27., hétfő, 17:15

Bitcoinnal vett kábítószert a darkneten a kaposvári kollégista

Egy kaposvári kollégiumból több alkalommal rendelt kábítószert egy 21 éves férfi, ezért az ügyészség az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat ellene.

Kitartóan próbálkozott 

A vádlott 2019 januárjában kezdett el egy darknetes vásárlói oldalról kábítószereket rendelni magának, melyeket bitcoinban fizetett ki. 2019 áprilisáig összesen 5 alkalommal rendelt kábítószert külföldről, azonban a Hollandiában feladott csomagokat a NAV Repülőtéri Igazgatósága a Liszt Ferenc Repülőtéren valamennyi esetben ellenőrzés alá vonta, így a kábítószer nem jutott el hozzá.

 

Többféle kábszert is fogyasztott

A vádlott által megrendelt kábítószer hatóanyagtartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladta, de a jelentős mennyiséget nem érte el. A vádlottat végül a rendőrök elfogták, melynek során kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami több drogra is pozitív eredményt mutatott.

 

Próbaidőre felfüggeszthetik

Az ügyészség a büntetlen előéletű gyanúsítottal szemben – aki az eljárás alatt elterelésen is részt vett – börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: