2020. 04. 26., Vasárnap, 13:50

Operatív Törzs: Jövő vasárnaptól jöhetnek az enyhítések

Ha a járvány továbbra is ilyen ütemben terjed, akkor lehetőség van arra, hogy május 3-tól országszerte enyhítsék a korlátozásokat.

Az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján továbbá elhangzott, hogy immár 272-re nőtt a megerősített halálesetek száma a koronavírus-járványnak köszönhetően. 927 beteget kezelnek jelenleg is kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is a legérintettebb terület Budapest valamint Pest megye, Somogyban 24 beteget regisztráltak.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy a korlátozás nem egyenlő a teljes bezártsággal, és a vasárnap az legyen vasárnap, kapcsoljuk ki a tévét és a telefonokat, töltsünk időt a gyerekekkel, töltődjünk fel, mozogjunk kicsit az online edzések segítségével, amely egyszerre lehet szórakoztató, szeretetteljes és megnyugtató is.

Elhangzott még, hogy a hétvégén kiemelkedően sok, 1905 intézkedést hajtottak végre a szabályok megszegése miatt, valamint 70 alkalommal rémhírterjesztés miatt is eljárást indítottak.

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint a járvány olyan ütemben terjed, ami lehetővé teszi, hogy május 3-tól enyhítsenek az intézkedéseken Magyarországon, amely vonatkozik a 65 év felettiek szabályaira is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: