2020. 04. 24., Péntek, 08:58

Jövő héttől megnézik, milyen az ország átfertőzöttsége

Az ATV oldalán megjelent hírek szerint a jövő héten elindul egy program, mely során többet fognak majd mérni és megnézik, milyen az ország átfertőzöttsége – jelentette be Palkovics László az ITM által rendezett, a járvánnyal kapcsolatos tudományos konferencián. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai vezetője is azt mondta: a továbblépéshez, a járvány terjedésének az eredményes megakadályozásához ”bővíteni kell a tesztelést”.

A jövő héten elindul egy program, többet fogunk mérni, megnézzük, milyen az ország átfertőzöttsége.

– jelentette be Palkovics László innovációs miniszter az ITM által A járványmatematikai és egyéb kutatások szerepe a koronavírussal szembeni védekezésben címmel rendezett online tudományos konferencián.

Palkovics László miniszterhez hasonlóan Oroszi Beatrix is arról beszélt, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések eredményesek voltak, Magyarországon „lefojtott” a járvány. De a továbblépéshez, a járvány terjedésének az eredményes megakadályozásához ”bővíteni kell a tesztelést” a következő szakaszban, mert egyrészt a tünetmentesek is fertőzhetnek, másrészt azért tesztelnek, hogy a fertőzési láncot megállítsák.

Ti örülnétek, ha több tesztet végeznének?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: