2020. 04. 23., Csütörtök, 10:00

20 év után bezár Kaposvár legrégebbi PC bontója, a QLR

Az Y generáció kaposvári számítógépes fiatalsága számára igazi intézményként működött az ezredforduló évében indult QLR PC bontó. 20 év, több ezer szétszedett és összerakott konfig után április 30-án végleg elköszön a mindig vicces és barátságos csapat.

A zárásnak nincs köze a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági válsághoz, sokkal inkább az online felületek folyamatosan térnyeréséhez, mely minden üzlethelyiséggel rendelkező boltot érint a szcénában manapság. 

Az internetes keresés korában, amikor mindenkinek ott a zsebében a mobiltelefon, pár kattintással megtalálható bármilyen használt alkatrész, amit régebben nálunk szereztek be. Az új eszközökkel ugyanez a helyzet - anno azért rendeltünk sokszor havonta 20 új monitort, mert grátiszba kaptunk mellé egyet-kettőt ingyen, most egész évben nem adunk el ennyit

- meséli Laci, az egyik tulajdonos.

A QLR Honvéd utcai csapatában számos kolléga megfordult az évek alatt, végül a vállalkozás két létrehozója, Radák Béla László és Mányoki László maradtak, mint a legállandóbb bútordarabok.

Ha szeretnétek kicsit nosztalgiázni, jövő péntekig még megtehetitek az üzletben, aztán már csak az online felületen találkozhattok velük, a webshop ugyanis megy tovább.

Bye-bye QLR!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: