2020. 04. 22., szerda, 09:52

Különleges filmmel ünnepelhetjük ma este a Föld napját

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, mely alkalomból 175 országban különféle eseményeket rendeznek világszerte, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A Föld napjának 50. évfordulóját egyedülálló műsorfolyammal ünnepli idén a National Geographic. Szerda este 21 órakor világpremierrel kerül bemutatásra Jane Goodall: A remény című dokumentumfilm, amely a híres etológus különleges életét és munkásságát mutatja be exkluzív, ritkán látott képsorokon keresztül. A kétórás dokumentumfilmből kiderül, miként vált Dr. Goodall újszerű felfogásával az élővilág megmentéséért vívott harc ikonjává.

A világ 175 országában ünnepeljük ma a Föld napját

Gombében, az esőerdő mélyén tudatosult bennem először igazán, hogy minden mindennel összefügg. Attól kezdve minden nap világosabbá vált számomra, hogy a klímaváltozás a természeti világunk létét fenyegeti, és hogy ha elpusztítjuk ezt a világot, a saját jövőnket is elpusztítjuk. Minden nap minden embernek megvan a lehetősége rá, hogy apró, bölcs döntésekkel jobbá tegye a környezetét. És ha emberek milliárdjai hoznak jó döntéseket, valóban jobbá válik a világ. Soha nem szabad feladni, mindig vezet út előre

A Jane Goodall: A remény című alkotás ritkán látott fotók és archív filmfelvételek segítségével mutatja be a páratlan életutat, amely nemcsak konkrét, kézzel fogható természetvédelmi eredményeket hozott, de egész nemzedékeket is a Föld megmentésének ügye mellé állított. 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: