2020. 04. 22., Szerda, 14:20

Így tudsz a Kutyatártól örökbefogadni karantén idején

A járványügyi intézkedések nem csak ránk, hanem négylábú barátainkra és az állatokkal foglalkozó szervezetekre is hatással vannak. Míg a Kutyatárnál a járvány beköszöntével teljesen lenullázták a látogatást és az örökbefogadást, mára bizonyos feltételeket teljesítve már van erre is lehetőség. 

A Kutyatár Egyesület munkatársai a járvány eleji óvintézkedések között bevezették, hogy nincs sétáltatás és látogatás a telepen, melynek az lett az eredménye, hogy örökbefogadás nem történt, hiszen ahhoz a leendő gazdiknak többször is ki kellett volna látogatniuk a telepre. Ennek megoldására új szabályokat hoztak:

  • Egy részletes bemutatkozólevél küldése a kutyatargazdilennek@gmail.com email címre
  • Amikor a levelezés alapján körvonalazódik a szóba jöhető kutya "személye", akkor kerülhet sor a telepen történő "szembesítésre"
  •  A kiválasztott kutyát jelen körülmények közt mindenképpen ideiglenes befogadói státusszal adjuk családba, hiszen sajnos minden elővigyázatosság ellenére nem biztos, hogy ki lehet szűrni, hogy végiggondolta-e a család
  • Ha mindent rendben találnak akkor pedig véglegesítik az örökbefogadást, ellenkező esetben pedig visszaveszik a kutyust vagy cicát

Az örökbefogadás menetéről részletesebben ebben a posztban olvashattok:

Ésszerű feltételeknek tűnnek, nem gondoljátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: