2020. 04. 21., Kedd, 14:55

Idős, segítségre szoruló betegtől csalt ki pénzt éveken át a kaposvári páros

Gátlástalanul fosztotta ki az idős embereket az a kaposvári pár, aki orvosi ellátást vagy épp pénzváltási lehetőséget ígért áldozatainak, aki pedig nem dőlt be neki, egyszerűen megpróbálta meglopni.

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári férfival és nővel szemben, akik idős koruk miatt kiszolgáltatott emberektől csalták ki az értékeiket

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű, jelenleg csalás miatt kiszabott börtönbüntetését töltő férfi 2015-ben egy idős és beteg férfi bizalmába férkőzött, akitől a visszafizetés szándéka nélkül éveken keresztül, többször pénzt kért kölcsön. Később a vádlott azzal hitegette a sértettet, hogy egy szakorvos ismerőse segíteni tud a megbetegedésein, melyre hivatkozva többször pénzt is átvett a sértettől, akinek több százezer forint kárt okozott. Miután a sértett felismerte, hogy a vádlott csak átveri, megszakította vele a kapcsolatot, ekkor azonban a vádlott menye férkőzött a bizalmába, aki egymillió forintot lopott el az idős férfitől.

A vádlott ezenkívül „pénzváltós” csalásokat is elkövetett, ilyenkor a sértetteket megkérte arra, hogy váltsanak fel neki egy nagyobb címletű bankjegyet. Majd mialatt a sértettek igyekeztek eleget tenni a kérésének, a vádlott kifigyelte, hogy hol tartják a pénzüket és az alkalmas pillanatban elvette azt. Volt olyan sértett, akitől ilyen módszerrel négyszázezer forintot zsákmányolt.

A férfi olyannyira gátlástalanul követte el a bűncselekményeket, hogy az egyik esetben, amikor az idős asszony nem dőlt be a pénzváltós trükknek, egyszerűen belenyúlt a táskájába, és csak a sértett határozottságán múlt, hogy nem vitte el a pénztárcáját.

Az ügyészség a férfival szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy az előkészítő ülésen tett beismerése esetén a bíróság hat évben állapítsa meg a fegyházbüntetés tartamát. Míg menyével szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: