2020. 04. 20., hétfő, 14:43

Száz kört tett meg kertjében a 99 éves veterán, 10 milliárdot gyűjtött az egészségügynek

Egészen elképesztő dolgot hozott össze a hamarosan 100. életévébe lépő Tom Moore angol katonaveterán.

Az idős úr elképzelése az volt, hogy születésnapja alkalmából százszor körbesétálja házának kertjét, amit természetesen dokumentál is, és arra kéri a nézőket, hogy aki tud, adományokkal támogassa a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) koronavírus-járvány megfékezésére tett erőfeszítéseit.

 

 

Tom kapitány egyébként a második világháború idején az ázsiai hadszíntéren szolgált, századosi rendfokozatban szerelt le. Most azt határozta el, hogy a műveletével 1000 fontot gyűjt majd az NHS jótékonysági alapba, ám az úr cselekedetét annyira felkapta a világ, hogy ennek 25 ezerszerese gyűlt össze.

 

 

Az adományozók között volt Vilmos herceg, Rishi Sunak pénzügyminiszter kivételesnek titulálta a gyűjtést hozzátéve, hogy a britek lelkiereje a mostani nehéz időszakban még erősebb mint valaha, míg Harry herceg a sajtón keresztül egészen elképesztő tettnek nevezte Moore százados cselekedetét. Az utolsó körre egyébként felsorakoztak egykori alakulatának, a brit hadsereg yorkshire-i ezredének jelenlegi katonái is, ráadásul a televíziók is élőben közvetítették.

 

Napi tíz kört tett meg, ezzel 25 millió fontot gyűjtve. Az utolsó körénél már a hadsereg is jelenvolt.

Tom Moore naponta tíz kört tett meg kertjének 25 méter körletű részén, melynek eredményeképp vasárnapra 25 millió fontot, mintegy 10 milliárd forintot gyűjtött az egészségügynek.

 

Le a kalappal!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: