2020. 04. 16., Csütörtök, 18:50

Spinning vagy spinracing? Mutatjuk melyik való neked

Szerencsére manapság már tényleg mindenki megtalálhatja a számára tökéletes mozgásformát, amit élvez, így talán sosem volt ilyen könnyű formába lendülni! Ha szereted a csoportos órák hangulatát, biztosan rengeteg edzéstípust fedeztél már fel a termek csoportos órarendjében: válasszuk ki most a népszerű Spinracing-et, és vizsgáljuk meg közelebbről, milyen szuper előnyei vannak, na és persze derítsük ki, hogyan segíthet nekünk a fogyásban!

Mit ígér a Spinracing? 

• célod a zsírégetés, szálkásítás, illetve az állóképesség fejlesztése
• imádsz biciklizni, de az időjárás nem mindig kegyes hozzád
• nem szeretsz egyedül aerob edzést végezni, az unalmas, végeláthatatlan futópados séta helyett pörgős zenére, jó csapatban edzenél
• jó sok kalóriát szeretnél égetni (elvileg akár 700 kalóriát is égethetsz ezzel a mozgásformával egy óra alatt, de ezt azért ne vedd készpénznek: tudod, hogy számos tényezőtől függ, mennyi az annyi, többek között a Te egyéni, saját anyagcserédtől, testösszetételedtől is!)

Ha azt gondolod, ez egy laza kis „tekergetés” lesz, akkor előre szólunk: elég kemény egy órának nézel elébe! Cserébe viszont az edző, az ütemes zene és a csapattagok húzóereje átlendít majd a holtpontokon! Izzasztó élményben lesz részed, nyúlfarknyi pihi és szünetek, tekerés, ellenállás, brutál lábmunka… A ruháidból csavarni lehet majd a vizet!

Te tudod mi a legfontosabb különbség a szintén nagy népszerűségnek örvendő Spinning és Spinracing között?

Ha nem, akkor egy kis ismertető: a Spinning edzés olyan, mintha a szabad ég alatt tekernél – ez a mozgásforma próbálja teljesen visszaadni ezt az élményt, olyan mozdulatokkal találkozhatsz, amelyeket a természetben is végeznél kerékpározás közben! Alsótest-fókuszos edzés, ahol a zene inkább aláfestés, de nem feltétlenül kell ütemre dolgoznod, tekerned.

 Ezzel szemben a Spinracing a kőkemény lábmunka mellett a felsőtestet is bevonja: a karhajlítások, felsőtest gyakorlatok segítenek abban, hogy a karod is szép feszes, tónusos legyen.

A mozgás a zene ütemére történik, többek között ez adja a lendületet, „eggyé válunk” a ritmussal! Változatos technikájú óra, mely statikus mozgáselemeket és kitartásokat tartalmaz, a terepviszonyok szimulálására pedig sík, lejtő és a hegymenet váltogatja egymást. Edzés közben tudatosan kell irányítanod az edzés intenzitását, a légzést, valamint a fizikai és szellemi valódat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: