2020. 04. 15., szerda, 10:21

A NÉBIH segít a takarmányhiányban küzdő menhelyeken

A koronavírus okozta helyzet nem csak az emberekre, hanem az állatokra is hatással van, a NÉBIH ezért felhívást tett közzé, melyben azt kéri a takarmányhiánnyal küzdő menhelyektől, hogy jelentkezzenek az ernyőszervezeteknél. 

A portal.nebih.gov.hu weboldalon tették közzé a felhívást, melyben leírják, a NÉBIH egyeztetett több állatvédelmi ernyőszervezet képviselőjével, hogy képet kaphasson a jelenlegi helyzetről, melyből kiderült, hogy a járvány miatt bajba jutott állatok mentésével foglalkozó menhelyeknek problémát okoz, illetve a későbbiekben okozhat az állatok megfelelő takarmányellátásának biztosítása. 

 

A kép illusztráció.

Ezek az ernyőszervezetek, a NÉBIH segítségével gondoskodnak a továbbiakban a takarmányellátásról, igyekszenek felkutatni a lehetséges megoldásokat a problémára, így összegyűjtik azokat a vállalatokat, például takarmánygyártókat, kereskedelmi szervezeteket is, amelyek nyitottak a segítségnyújtásra.

A Kutyatárat választották meg az Év Állatmenhelyének!

A Kutyatárat választották meg az Év Állatmenhelyének!

November 9-én került kiosztásra az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány neves kitüntetése, a 2018-as Év Állatmenhelyének járó díj, melyet a kaposvári Kutyatár Természet-és Állatvédő Egyesületet kapott.

Megnyugtató, hogy az állatkák sem maradnak segítség nélkül ebben a helyzetben!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: