2020. 04. 09., Csütörtök, 15:27

Végre egy örömhír! Meggyógyult a 7 éves koronavírusos magyar kislány, akit az intenzíven kezeltek

A Semmelweis Egyetem weboldalán közölte a hírt, miszerint a hét éves kislány, akit március 22-én epilepsziás görcsrohamokkal szállítottak a a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájára, és pozitív lett a koronavírus tesztje, csütörtökön már egészségesen távozott tőlük. 

Ahogy a weboldalon is írják a kislány epilepsziája miatt január óta áll a klinika gondozásában. Március 22-én alapbetegsége miatt került az intézménybe, ahol állapota miatt altatásra és lélegeztetésre szorult. A légútbiztosítás során észlelt tünetek miatt végezték el nála az úgynevezett PCR típusú, vagyis a víruskimutatáson alapuló koronavírus tesztet, mely pozitívnak bizonyult.

A kislánynál tüdőgyulladásra utaló jeleket észleltek és gyógyszeres terápiával kezelték, így pedig a felvételt követő nyolcadik napon a lélegeztető gépről is le tudták venni, állapota pedig napról-napra javult. A kislány családjánál a koronavírus teszt negatív eredményt mutatott, így pedig csütörtökön gyógyultan hagyta el az intézményt. 

Jó ilyen hírekről is hallani!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: