2020. 04. 09., Csütörtök, 12:19

Két nap alatt kétszer törtek be egy kaposfüredi kocsmába

A kaposfüredi Panoráma kocsma üzemeltetőjének nem csak amiatt kell aggódnia, hogy vállalkozása túléli-e a kialakult helyzetet, hanem mert két egymás utáni nap kétszer törtek be hozzá. Sok környékbeli betörésről hallani az elmúlt hetekben, így felmerül a kérdés: vajon ez már a gazdasági krízis egyik extrém tünete? 

A Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozást folytat egy 30 éves kaposvári, és egy 25 éves jutai férfivel szemben lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt - tájékoztatta portálunkat a rendőrség. A nyomozás érdekeire tekintettel részleteket nem árultak el az esettel kapcsolatban, a kocsma egyik alkalmazottja azonban beszámolt nekünk a bicskanyitogató történtekről. 

A két, környéken ismerős férfi éjszaka, a bejárati ajtót betörve hatoltak be az épületbe, ahol vandál módjára kezdtek törni-zúzni.

Tönkretették a sörcsapot, kávégépet, leszaggatták a kamerákat, több asztalterítőt felgyújtottak, üvegeket tördeltek, reggelre szeszesitalban ázott a kocsma padlója. Miután kitombolták magukat, több üveg tömény szesszel hagyták el a helyszínt.

Miután az utcán is folytatták a balhét, nem volt nehéz őket beazonosítani, így a rendőrök rövid úton begyűjtötték őket.

A kihallgatás után azonban ki is engedték a duót, akik másnap éjjel újra visszatértek a tett színhelyére, és ott folytatták ahol előző éjjel abbahagyták. Újabb kamerát és egyéb berendezéseket tettek tönkre, majd újabb üveg italokkal távoztak. Egyelőre nincs információnk róla, hogy előzetesben várják-e a büntetést.

Információink szerint a második eset után a rendőrség kapacitás hiányában nem is tudta megkezdeni azonnal a nyomozást, miután sok dolguk akadt a környéken.

Kérdésünkre, hogy az elmúlt hetekben nőtt-e a betörések száma Kaposváron és a környéken, a rendőrségtől azt a választ kaptuk, hogy

a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nincs emelkedő tendencia a betörések számában, sőt a tavalyi év megegyező időszakához képest összességében is kevesebb betörés történt az idén.

Ti mit gondoltok? Több betörésről, lopásról hallottatok mostanában? Valóban kevesebb ilyen eset történik?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: