2020. 04. 09., csütörtök, 09:46

Balaton-szerte vannak olyan települések, melyeket lezárnak a húsvéti időszakra

Annak érdekében, hogy lassítsák a koronavírus-járvány terjedését további korlátozásokat vezetnek be országszerte, így a Velencei-tónál, a Dunakanyarban, de több balatoni településen is. Ezek a korlátozások a legtöbb helyen péntektől kezdődően lépnek életbe, de van, ahol már csütörtökön délben bevezettek komoly intézkedéseket. 

Balatonfüreden április 9-én 12 órától lezárják a város két nagy strandját, illetve nem lehet megállni a Huray utcai és a Borsos Miklós utcai parkolóban, az Esterházy és a Kisfaludy strand parkolóiban, a Zákonyi úti mélygarázsban, és lezárják a város 71-es főút alatti összes nagyobb parkolóját is. Fokozott rendőri jelenlétet kértek Balatonfüred összes közterületére, és minden közterület-felügyelő is dolgozik majd az ünnepi időszak alatt. 

 

Forrás:ilovebalaton.hu

 

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere a Facebook oldalán jelentette be, hogy kordonokkal zárják le a Balaton-partot és a rendőrség ellenőrzi, hogy megszegik-e a lezárást. Balatonalmádiban több helyet is lezárnak péntek reggeltől, így a Szent Erzsébet ligetet, az Óvári kilátót és környezetét, a Pannónia kulturális központ parkolóját, a strandok parkolóit, a játszótereket és kültéri fitneszparkokat.

 

Somogy megyében a Balaton-parti városok közül egy sem vezetett be hasonló protokollt. Végignéztük az önkormányzati oldalakat de jelenleg még nem tervezik lezárni a köztereket, sem a strandokat, ám ettől eltekintve sem buzdítunk titeket arra, hogy a több napos ünnep miatt a Balaton felé vegyétek az irányt.

 

 

Maradjatok otthon!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: