2020. 04. 08., szerda, 10:56

Sorra törik az autókat a város egyik utcájában száguldozó autósok - Segítséget kérnek a lakók

Egyik olvasónk keresett meg a mára szinte mindennapossá vált problémával, miszerint a Kőrösi Csoma Sándor utcában, csak az ő házuk előtt már az ötödik autót törték össze az elmúlt hónapokban annak következtében, hogy a szakaszon a sofőrök nem tartják be a sebességhatárt.

Tegnap telt be a pohár olvasónknál, mikor a házuk előtt álló autót sikerült egy sofőrnek - aki elaludt a volánnál - az árokba borítania. Az autó egy fára dőlt és beszorult, így azt a tűzoltók segítségével sikerült csak kiszabadítani.

 

 

Ám ez csak egy a sorozatos balesetek közül, hiszen ahogy ő fogalmaz,

kétszázzal rongyolnak át az utcán az autósok.

Már számtalan tükör bánta, akadt olyan autós is, aki egy sornyi álló kocsiba hajtott bele, annak ellenére, hogy az utca egyik oldalán 50-es, míg a másik végén 30-as sebességkorlátozó tábla van kint. Lehet, hogy azt gondolják a gördeszkásokra vonatkozik. Hát nem.

 

 

A lakók már petíciót is adtak be az önkormányzathoz, hogy valahogy kezeljék a problémát, és vagy egy fekvőrendőrt tegyenek le, vagy valamilyen traffipaxot helyezzenek ki. Azt a választ kapták, hogy a buszközlekedés miatt az utcában nem tudják megoldani a fekvőrendőr telepítését. 

 

 

A rendőrök sokszor mérnek az útszakaszon, hogy így vegyék vissza a szinte heti rendszerességgel történő baleseteket, de ez is csak arra az időszakra oldja meg a helyzetet, amíg kint vannak a helyszínen. A problémát tovább rontja, hogy a Kőrösi Csoma Sándor utca több szakaszán nincs járda, zebrát meg nem is találni a környéken, így azok, akik az utca másik oldalára szeretnének átjutni, fokozottan kell hogy figyeljenek a gyorshajtók miatt. 

 

 

Még szerencse, hogy mi tudjuk a megoldást:

Ha már traffi és fekvőrendőr nincs, egy-egy ilyen plakát megoldás lehet!

 

A lakók nyitottak lennének bármilyen megoldásra, mely visszavenné a balesetek számát az útszakaszon, mielőtt még nagyobb baj történik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: