2020. 04. 07., Kedd, 09:03

Zseniális, érintés nélküli karanténpiacot fejlesztettek itthon - Sokan követhetnék a példát!

Egy Dunakeszin működő kis termelői piac akár tönkre is mehetett volna a kialakult helyzetben, ők azonban nem hagyták annyiban a dolgot, ötleteltek, és egy kreatív vásárlási rendszer kialakításával továbbra is nyitva tarthatnak. 

A karanténpiacot a "Tartsd otthon a nagyit" csoport le is tesztelte. 

Rendeltünk a weboldalukon nagyjából két perc alatt, sonkát, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt, speciális kenyérlisztet. Mindent őstermelőktől, családoktól. Utána kaptunk egy emailt, amelytől teljesen elképedtünk, ugyanis leírták, hogyan tudjuk átvenni a megrendelt árukat

A válasz e-mailben a következő instrukciók érkeztek:

A zökkenőmentes átadás lebonyolításához kérem segítséged a következő szabályok betartásával:

1. Otthon készíts be ládát / rekeszt / papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassuk a csomagot.
2. Érkezz pontosan Téged 16.00 órakor várunk.
3. Érkezéskor a zöld mellényes kollégának mondd meg a neved, amivel a rendelést leadtad. Ő egy sorszámot fog tenni a szélvédődre, ami az azonosításodat szolgálja az átadási pontnál.
4. A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt ami a rendelésed fizetendő végösszegét tartalmazza. Ezt az összeget a várakozás ideje alatt kérjük lehetőleg pontosan készítsd be az átlátszó tasakba.
4. Állj be a kocsisor végére. Amikor sorra kerülsz, a csomagolós asztal elé állj a kocsival és nyisd ki a saját csomagtartódat. Majd ülj vissza.
5. Mi berakjuk a termékeket a csomagtartódba. Az ablakon keresztül add ki a műanyag tasakot a pénzzel, mi a terméklapodat benyújtjuk az ablakon a visszajáróval együtt.
6. Jelzés után nyitott csomagtartóval gurulj lejjebb egy autónyit, hogy a következő kocsi beállhasson. Igény szerint ellenőrizd le a termékeket, csukd be a csomagtartód és már mehetsz is.

A dolog szerencsére nagyon jól működik, így a termelők továbbra is el tudják adni áruikat, a vásárlók pedig hozzájuthatnak a minőségi, helyi termékekhez.

Még sok ilyet az országba!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: