2020. 04. 06., hétfő, 13:00

Kaposváron is elkezdtek visszaesni az albérletárak

Míg a 2020-as év elején igencsak magasan álltak a kaposvári albérletek árai, április elejére - a jelenlegi helyzetnek betudhatóan - mélyrepülésbe kezdtek. Már találni olyan két szobás lakást a belvárosban, amit 80-90 ezer forintért adtak volna ki az év elején, míg most hozzájuthatunk akár 70-75 ezer forintért is havonta. 

Míg először a budapesti albérletpiac érezte meg a koronavírus általi helyzetet, már Kaposváron is elkezdtek a bérbeadók egymás alá licitálni. Az online eladótereken találni olyan lakást, amit márciusban még 70.000 forintért kínáltak, áprilisban már ötezerrel olcsóbban, 65 ezer forintért juthatunk hozzá. 

 

 

A fővárosban a bérbeadók csökkentették a kaució mértékét is, míg eddig az általános a két havi volt, mára sok helyen már csak egyet kérnek el a leendő lakóktól, ám Kaposváron nem változott a helyzet, a legtöbb hirdetésben jelenleg is egyhavi bérleti, két havi kaució szerepel. 

 

 

 

Míg az elmúlt hónapokban az átlagárak 1-1,5 szobás lakások tekintetében 80-90 ezertől kezdődtek, jelenleg a piacon találni 1,5-2 szobás lakást már 65 ezer forintért, így azt vesszük észre, hogy egyik hónapról a másikra körülbelül 5-10 ezer forinttal csökkentek az árak a városban. 

 

 

 

Mi a véleményetek a kaposvári albérlethelyzetről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: