2020. 04. 03., Péntek, 09:45

Kiderült, hányan vannak hatósági házi karanténban Magyarországon

Végre nyilvánossá váltak azon információk is a koronavirus.gov.hu oldalon, melyekből kiderül, hogy Magyarországon hányan vannak jelenleg hatósági házi karanténban. 

A számláló jelenleg 11.399 embert mutat az ország területén, kórházakban jelenleg azok a koronavírusos betegek vannak, akiknek súlyos tüneteik vannak, így ellátást igényelnek, míg azok, akiknél tünetmentes a fertőzés, vagy külföldről tértek haza Magyarországra hatósági házi karanténba kerültek. 

Azok, akik hatósági házi karanténba kerültek két hétig kötelesek otthonaikban maradni, ez idő alatt nem fogadhatnak vendégeket, illetve kötelező számukra ajtajaikra vagy kapuikra kiragasztani a hatósági feliratot. A hatóság ezen otthonokat folyamatosan ellenőrzi, illetve azok, akik valamilyen módon megszegik a szabályokat, bűncselekményt követnek el. Légúti tünetek (pl. láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén köteles azonnal a háziorvost vagy ügyeletes orvost telefonon értesíteni és a tőle kapott utasításoknak megfelelően eljárni.

A hatósági házi karanténra kijelölt személy postást, áruszállítót, ételszállítót fogadhat, az ajtóban átveheti a küldeményt, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. Ugyanígy átveheti az ajtóban egy hozzátartozójától az ételt is, amit hoztak neki. Az, aki ilyen karanténban van, és az ellátását nem tudja megoldani, az önkormányzattól kérhet segítséget.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: