2020. 03. 31., kedd, 11:18

Az ablakon keresztül lapátolták ki az ürüléket - Borzalmas kutyatelepet számoltak fel Somogyban

A Noé Állatotthon Alapítvány tette közzé Facebook oldalán a Somogy megyei borzalmat, amit a napokban számoltak fel. Az eset megyénk egy kisebb falujában történt, ahonnan 19 fajtatiszta és keverék viselkedésproblémás, illetve antiszociális kutyát menekítettek ki. A történetet egy az egyben osztjuk meg veletek.

 

 

Somogy megyei borzalom... 


Oly sokszor találkozunk az állatmentéseink során emberi tragédiákkal. Nem tudunk felvérteződni ellene. Főleg mert a dolgok sosem csak feketék és fehérek. De amikor állatok szenvednek, akkor mégsem léphetünk tovább szó nélkül. 
A sztori ott kezdődött még a vírus előtt, hogy németországi berni pásztor fajtamentők keresték meg a Noé Állatotthon Alapítványt, miszerint Somogy megye egyik kis falujában él egy külföldi házaspár, akik egészségügyi állapota leromlott és emiatt segítséget kértek a berni pásztor kutyáik elhelyezésében. Tervek szerint a mi szerepünk csupán annyi lett volna, hogy logisztikai hátteret biztosítunk a kuytusoknak. Karanténozzuk, oltási programjukat levezényeljük, ivartalanítjuk és felkészítjük őket a németországi újrakezdésre. Szeretjük a berniket, így szívesen szerepet vállaltunk ebben.

 

Néhány körös egyeztetés után a házaspárral kis csapatunk elindult a gazdák által jelzett 6 berni pásztorért és 5 kistestű keverék kutyáért, akiket állítólag a piacon vettek, földhözcsapás elől. Terv szerint ők NOÉs védencekké váltak volna és mi kerestünk volna nekik gazdit. Karanténhelyüket a Szergényi kutyamenhelyünkön alakítottuk ki. 


Ahogy megérkeztünk a megadott címre egyetlen másodperc alatt oszlott szerte a "sima ügy" terv. Már az utcán lehetett érezni az orrfacsaró bűzt, mindenhol szemét és mocsok. Az egyik ablak alatt embermagasságú trágyahalom kutyasz@rból. Látszik, hogy házból az ablakon lapátolják ki a szart... már amikor kilapátolják. Ahogy beléptünk a házba és elkezdtek elénk jönni a kutyák teljesen világos volt, hogy itt nem 6 berni és 5 kicsi keverék kutya van. Az összes kutya antiszociális, pórázt sosem láttak, oltást sosem kaptak, se chip se ivartalanítás. Többen erősen agresszívek, van aki dominancia miatt, van aki félelemből. Az 5 kistestű keverék, minimum labrador méretű, tehát egyáltalán nem kistestűek és nem öten voltak. A kutyák, akár csak a környezet teljesen elhanyagoltak, sokan bőrbetegek, szemek, fülek gyulladtak. És kétszer annyian voltak, mint az eredeti terv. Végül 2 körben 8 berni pásztort, 2 berni mixet és 9 keveréket, vagyis 19 nagy testű, antiszociális, viselkedésproblémás, beteg kutyát mentettünk ki a pokolból és a halál torkából, mert hogy a falusiak már hajtóvadászatot szerveztek az éjszakánként szabadon portyázó, veszélyes kutyák miatt. Illetve a helyi önkormányzat is elindította az eljárást... Hogy mi történt itt ebben a családban? Külföldi letelepedők, akik kutya gyártásból gondolták kiegészíteni a jövedelmüket és a lepukkant házban minden félre csúszott, ráadásul az egészségük is megrendült. Az ivaros állatok elkezdtek szaporodni, az egyik baj generálta a másikat... 


Átszervezéssel mindannyian Szergénybe kerültek, ahol megkezdtük a testi - lelki rehabilitációjukat... És mivel a vírus vészhelyzet miatt most valószínűleg hónapokig zárva lesznek a határok, így az eredeti terv teljesen felborult. Mindannyiuk teljesen a NOÉ állományába kerültek és gazdira várnak! Ahogy Budapesten szabadul fel helyünk számukra - várhatóan az első csapat már a hétvégén -, költöznek szépen sorban és lehet értük jelentkezni a FELELŐS GAZDIJELÖLTEKNEK az info@noeallatptthon.hu címünkön, illetve a 06302211299 számunkon hétfőtől suombatig 10:00 és 15:00 óra között!
Honlapunk gazdikeresői között már megtalálhatóak, keressétek a SOMOGYI vezetéknevű kutyusokat: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&faj=0&statusz=0

 

Szörnyű, hogy ilyen körülmények között tartották őket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: