2020. 03. 30., hétfő, 18:14

Kijárási korlátozás ellenére indultak kocsikázni, baleset és három sérült lett a vége

Nagyon unatkozhatott az a három fiatalkorú, akik szombat este indultak kocsikázni Marcaliban. A jogosítvánnyal nem rendelkező 16 éves sofőr elveszítette uralmát a jármű felett, és egy betonhídnak ütközött. Mindhárman megsérültek.

A Marcali Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított egy 16 éves helyi lakossal szemben. Az ügy adatai alapján a fiatal sofőr március 28-án este marcali belvárosában közlekedett, amikor egy kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett, és betonhídnak ütközött. A baleset következtében a jármű vezetője és két, szintén fiatalkorú utasa is megsérült.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, a jármű tulajdonosa annak ellenére engedélyezte az autó használatát, hogy tudta, a fiatalok közül senki sem rendelkezik vezetői engedéllyel. Az ellenőrzés során a sofőr és utasai is elmondták, hogy különösebb indok nélkül, csak a maguk szórakoztatására indultak el autózni. Az egyenruhások a jármű tulajdonosával szemben engedély nélküli vezetés, a sofőrrel szemben engedély nélküli vezetés és a közúti közlekedés rendjének megzavarása, valamint mindhárom fiatalkorúval szemben a kijárási korlátozás megszegése szabálysértések miatt indítottak eljárást.

/A kép illusztráció/

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: