Még a mentősök is ózonos tisztítást végeznek - Kaposváron is egyre többen fordulnak a legújabb fertőtlenítési eljáráshoz

2020. 03. 27., Péntek, 13:39

Még a mentősök is ózonos tisztítást végeznek - Kaposváron is egyre többen fordulnak a legújabb fertőtlenítési eljáráshoz

A jelenlegi járványügyi helyzetben a fertőtlenítés és tisztítás soha nem látott méreteket öltött, az üzletek, vendéglátóhelyek, boltok, várók, edzőtermek de még az utasszállító cégek is folyamatosan tisztítják és fertőtlenítik a felületeket, melyben egy nem annyira új, mégis nagyon hatásos technika nyer teret magának, az ózonos tisztítás.

Ugyan az eljárás annyira nem új, hiszen eddig is előszeretettel alkalmazták autók és klímák tisztítására, ám a jelen helyzetben még inkább felértékelődött e technika használata, és immár nem csak járművek, de épületek tisztítására is. Szerencsénkre nekünk Kaposváriaknak sem kell órákig kutatnunk ahhoz, hogy egy olyan csapatot találjunk akik képesek a műveletre, hiszen a Promet-Car bővítette most a szolgáltatásai körét, és immár nem csak a gépjárművek, de házak, lakások, irodák, boltok, raktárak, konditermek és nagyjából bármiféle üzlet ózongenerátoros fertőtlenítését is vállalják.

Újféle fertőtlenítési technikáról lévén szó, azért mindenkiben felmerül ilyenkor, hogy csak a jelenlegi helyzet kihasználásáról van e szó, ám a srácok már itt leállítottak, és elmagyarázták, mióta dolgoznak már ezzel, és ha nekik nem is hiszünk, nézzünk csak utána a dolgoknak. Nos, bár mi még korábban nem nagyon hallottunk erről az ózonos dologról, ám elég hamar szembejött az Országos Mentőszolgálat posztja, miszerint még ők is ezzel tisztítják a mentők belsejét. Jó, akkor derítsük ki miként megy ez.

Az egyik nap csatlakoztunk hát a csapathoz, épp az LTP konditerem és a Corso Étterem fertőtlenítése volt napirenden. Bár az utóbbi időben valóban megnövekedett a felkeresőik száma, a srácok azért kiemelik, hogy ezt minden olyan zárt helyen, ahol több ember megfordul naponta, negyedévente azért jobb elvégezni a műveletet. Ilyenkor ők a megbeszélt időpontban házhoz mennek, legyen az akár tényleg egy edzőterem, egy orvosi váró vagy egy fél éve magára hagyott nyaraló és nekilátnak a takarításnak. Először a terület teljes padlózatát felporszívózzák, speciális vegyszerekkel felmosnak, asztalokat, pultokat, székeket, kilincseket és szinte mindent lekezelnek, fertőtlenítenek. 

Ez pont az a pepecselős meló amivel nem sokan töltik az idejüket, viszont elég fontos, hogy mindent precízen át kell törölni, le kell tisztítani, hiszen ha csak egy pontot is kihagyunk mert épp unjuk az egészet, semmi értelme nincs az eljárásnak. A srácok viszont ebben is elég precíznek tűnnek. 

Mindezek után jönnek az óvintézkedések, az ózontisztítás során senki nem tartózkodhat a helységben, a srácok még a növényeket is elpakolják, a kukákban lévő szemetet kiürítik, étel-ital sem maradhat a kezelendő területen. Mindezek után jön az ózongép amely egyszerre akár négy ózonlappal is képes tisztítani bármekkora fedett területen, csak elég időt kell neki adni.

De mi is ez az ózongenerátor?
<p>Anélkül, hogy belebonyolódnánk a részletekbe, azért annyit hozzátennénk, hogy az egész technológia az ózon erős fertőtlenítő hatásán alapul. Az ózon aktív oxigénje erős oxidáló tulajdonságának köszönhetően tökéletes a baktériumok, vírusok, gombák és bármilyen fajta mikroorganizmusok szerves és szervetlen vegyületek káros hatásai ellen. Hatékonyan használhatók az ózongépek azokon a területeken, ahol a bakteriális és más szerves szennyeződések és a hozzájuk kapcsolódó szagok megszüntetése alapvető higiéniai követelmény valamint hatékonyan használható még a penész és penészspórák elpusztításában is.</p> <p>Fertőtlenítő hatása akár 3000-szeres a klórnak. Egyebekben ezen innovatív zöld technológiának segítségével fel lehet váltani a vegyi fertőtlenítést, megőrizve a fenntartható, természetes, tiszta környezetet.&nbsp;</p>

Az egész eljárás pár óra alatt meg is van, mindez a terület méretétől függ, majd a szellőztetés után fél órával már nyugodtan birtokba is vehetjük a megtisztított helyiségeket. Az eljárást a járműveken kívül leginkább azokon a munkaterületeken ajánlják a srácok, ahol sok ember megfordul, például várótermek, tömegközlekedési eszközök és helyszínek, egészségügyi intézmények, tornatermek, edzőtermek, iskolák, bankok vagy üzletek, és most, hogy ezek nagy része bezárt, tökéletes alkalom arra, hogy elvégezzék ezt az eljárást anélkül, hogy a szolgáltatásukat szüneteltetni kellene.

Szóval ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, keresse nyugodt szívvel a Promet-Caros srácokat a +36 30 572 9596 telefonszámon, ahol ráadásul most ha az autónkat tisztítanánk így, ráadásként a HHO egy ajándék motortisztítást is bevállal!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: