2020. 03. 26., csütörtök, 12:49

Kezdődik az 1929-ben épült szülészet felújítása

3500 négyzetméternyi terület kerül felújításra az elkövetkező időszakban, hiszen március 17-én a kivitelező körbekerítette az épületet, és immár a bontási munkálatok is megkezdődtek. 420 napjuk van végezni.

A kaposvári szülészet család- és bababaráttá fejlesztésének alapja az 1929-ben épült, helyi védettség alatt álló szülészeti épület teljes körű rekonstrukciója. A beruházás során a felújításra kerülő alapterület 3.500 m2.

Az építési munkaterület átadására 2020. március 10-én került sor. A kivitelező március 17-én, a terület körbekerítése után elkezdte a bontási munkálatokat. Az építési útvonal kizárólag a  Bajcsy-Zsilinszky utca felőli gépjármű-bejáraton keresztül történik, elkülönülten az intézményi betegutaktól. Az építkezéssel járó körülmények (elsősorban zaj-és porártalom) kevésbé lesznek megterhelők a környező utcákban élők számára, mint a kórházfejlesztés korábbi ütemeiben lezajlott beruházások.

Kezdődik a szülészet felújítása, új helyre költöztek az ellátások

Kezdődik a szülészet felújítása, új helyre költöztek az ellátások

A 3500 négyzetméteres területet a kivitelezőnek 2,34 milliárdból 420 nap alatt kell felújítania.

Az építkezés teljes, tervezetten 14 hónapos időtartamára az épületben végzett járó- és fekvőbeteg ellátás (szülészet-nőgyógyászat, újszülött-osztály, reprodukciós központ) az Északi és Sebészeti tömb épületeibe költözött az elmúlt hetekben.

Az új szülészeti épületben az átalakítás során az egyes ellátó egységek elhelyezését racionalizálják. Az alagsorból az emeletre kerül a járóbeteg-ellátás és a kismamagondozás, megközelítésüket harmadik lift segíti majd. A földszinten egy blokkban kap helyet a szülőszoba, a császár műtő, az újszülött egység és a perinatális intenzív egység. A 2018-ban megnyitott Domány Sándor Reprodukciós Központ az eredeti helyén folytatja majd működését.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: